Na Međunarodnom festivalu folklora 11 ansambala

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Međunarodnom festivalu folklora 11 ansambala

Preko 450 folkloraca iz 7 zemalja učesvovaće na 8. Međunarodnom studentskom festivalu folklora koji će od četvrtka 16. jula do ponedeljka 20. jula biti održan u Nišu, Beloj Palanci, Vladičinom Hanu i Knjaževcu.

U sedam festivalskih dana publika će moći da vidi kako izgledaju spletovi narodnih igara i tradicionalne nošnje Bugara, Poljaka, Rusa, Rumuna, Grka, kao i folklora iz Republike Srpske i Srbije.

U Nišu će festival biti svečano otvoren i zatvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nastupima na amfiteatru na keju i na Letnjoj pozornici, 17. i 18. jula će folklorci biti u Beloj Palanci i Vladičnom Hanu, a 19. jula u Knjaževcu.

Svi koncerti su besplatni, sem završnog na Letnjoj pozornici. Za ovaj nastup u kome će učestvovati svi ansambli ulaznice se, po ceni od 200 dinara, mogu kupiti svakog radnog dana od 9 do 14 sati u prostorijama SKC-a (zgrada Univerziteta), i na prodajnim mestima pred TPC Kalča, na Trgu kralja Milana i Parku svetog Save.

Kao deo festivala, biće organizovane i izložbe fotografija prethodnih 7 festivala na kojima je nastupilo preko 40 ansambala iz regiona i sveta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.