Na Forumu mladih naučnika u Nišu promocija talenata

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Forumu mladih naučnika u Nišu promocija talenata

Ko su mladi talenti, budući naučnici, kao i ko su uzori deci u Srbiji i koje su mogućnosti za usavršavanje - teme su 5. Foruma mladih naučnika koji će biti održan u petak, 15. marta od 11 sati u velikoj sali Univerziteta u Nišu.

Ovogodišnji slogan foruma je "podrži budućnost", a država domaćin je Kazahstan.

Na panel diskusiji na temu "Mladi talenti, bogatstvo dva naroda. Ko su idoli deci u Srbiji?" govoriće i Đorđe Ogrizović, najbolji mladi naučnik-inovator >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na svetu, Jelena Tomašević, najbolja učenica Gimnazije "Kreativno pero" iz Beograda, profesorka Ana Živković, ovogodišnja dobitnica Svetosavske nagrade, Vuk Bibić student dva fakulteta i Katarina Jovanović sa Mašinskog fakulteta. Najmlađi govornik biće Veljko Đurić iz Osnovne škole "Ćele kula".

Cilj ovogodišnje konferencije je promocija mladih talenata, budućih naučnika, ali i ukazivanje na programe putem kojih mogu da se usavrše u Republici Kazahstan, a da kasnije stečeno znanje primene u svojoj državi - navode organizatori.

Organizatori foruma nadaju se da će konferencija imati neke efekte, a neki od tih su i da se uvidi da postoje mladi ljudi, koji nisu eksponirani na televiziji, ali postižu izvanredne rezultate.

U sklopu foruma u holu Univerziteta istog dana biće održan i mini-sajam "Ljubav Kazahstana", gde će se predstaviti zanimljivi predmeti iz ove zemlje, a prisutni će moći da se upoznaju i sa njihovim književnim stvaralaštvom. Biće predstavljen i film "Bogatstvo dva naroda", u sklopu koga će se predstaviti dostignuća troje najboljih mladih lidera iz Srbije i iz Kazahstana.

Forum organizuje organizacija "Nađi Raula" u saradnji sa Kancelarijom za mlade, a uz podršku Konzulata Kazahstana u Beogradu. Ulaz na događaj je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.