Muzičke slike u niškoj Galeriji Art55

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2021, 16:18

"Muzičke slike" u niškoj Galeriji "Art55"

Slike umetnika Sretka Divljana iz Stare Pazove, na kojima prikazuje žene, životinje, kao i ptice kroz, kako navode kritičari, boje, oblike i muzički ritam, biće izložene u niškoj Galeriji "Art55" od 11. maja u 18:30.

Kroz "Muzičke slike" umetnik, kako kaže Dragan Jovanović Danilov, prikazuje životinje i ptice koje u sebi sadrže čovekovu nesvesnu požudu. Izložba će trajati do 26. maj; foto: Galerija "Art55"

Za Divljana životinje su sušta slika životinjskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sila u čoveku. Kao i slikare sa Monparnasa Divljana zanima žensko telo kao neiscrpna antologija oblika, nedokučivi simbol i najveća misterija koja stoji nasuprot neumitnosti ništavila. Žensko telo je kod ovog umetnika arkanistički tajanstveno jer nas uvodi u svet ženskih čari i erotskog kosmizma - navodi Danilov.

Dodaje da Divljan ne poznaje mračne štimunge, halucinacije i groznice, već samo senzualnu muzikalnost i jednu scensku, pozorišnu optiku, te da su za njegov umetnički izraz karakteristični boja, oblici i muzički ritam.

Iz Galerije navode da će zainteresovane Nišlije moći da posete izložbu do 26. maja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.