Mogu li građani da reformišu javne usluge?

Izvor: RadioCity.rs, 06.Jun.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogu li građani da reformišu javne usluge?

Većina građana smatra da mnogo toga treba menjati u postojećem sistemu pružalaca javnih usluga, pokazuju rezultati istraživanja o zadovoljstvu građana javnim uslugama koji su istaknuti na Okruglom stolu pod nazivom „Javne usluge na jugu Srbije - mogućnosti i izazovi“.
Sa tendencijom uvođenja reformi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, službi policije sa fokusom na izdavanje ličnih dokumenata i u oblasti obrazovanja i prosvete sa fokusom na upis dece u vrtiće i osnovne škole, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << sprovodi se dvogodišnji projekat “Partnerstvom do dobre Javne uprave“.

„Problemi koje građani prilikom istraživanja koje smo sproveli najčešće pominju za prve dve oblasti, uglavnom se odnose na lošu organizaciju posla, na dugo čekanje za dobijanje određene javne usluge, na loš i neprofesionalan odnos zaposlenih, odnosno zaposlenih u javnoj administraciji, nedostatak kadrova, nedostatak opremljenosti ustanova i institucija koje rade na pružanju usluga“, rekla je Jelena Ribać, ispred Evropskog pokreta u Srbiji.

Cilj projekta je da doprinese stvaranju i primeni propisa i reformi javne uprave, koji podrazumevaju veći fokus na građane i njihovo učešće u reformi javne uprave, kao i poboljšanje transparentnosti i odgovornosti javne uprave za kvalitet usluga.
Projekat spovode Evropski pokret u Srbiji i Centar za evropske politike, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, i saradnju 12 partnerskih organizacija iz različitih gradova i opština Srbije.
Partner na projektu u Nišu i organizator okruglog stola je Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.