Izvor: NiskeVesti.rs, 11.Feb.2016, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi privatnici zatražili - pomoć

Iz grada na Nišavi predložili uvođenje institucije "zaštitnika preduzetnika". Inicijativa se dopala i premijeru, i članu Gradskog veća

MLADI preduzetnici iz Niša su predložili premijeru Srbije Aleksandru Vučiću uvođenje jedne nove institucije. Traže, naime, "zaštitnika preduzetnika" koji bi se bavio pojedinačnim slučajevima njihove nemoći pred državnim institucijama, ali bi bio i posrednik između onih koji imaju ideje i onih sa kapitalom. Master ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << Marija Mandić (30) kaže da se poslovni ambijent mora menjati, jer bi grad uskoro lako mogao da ostane bez svakog ko je u stanju da pronađe bilo kakav posao van zemlje...
Marija je, pritom, četvrta generacija porodice preduzetnika koji se bavi tekstilom i navodi da je to samo jedna od privrednih grana koja vapi za "zaštitnikom". Kaže i da se veća pažnja mora obratiti na domaće preduzetnike, koji su zapostavljeni u odnosu na inostrane. Niš prednjači u tom negativnom trendu: dok u Beogradu postoje 862 privredni subjekta, u Vojvodini 644, a u jugoistočnoj Srbiji 443, ovde ih je samo 131.
- Privredni ambijent u Nišu je takav da se gasi veliki broj firmi, a mladi, čak i iz porodica poput moje, koji su živeli u okruženju preduzetnika, više i ne pomišljaju da pokrenu sopstveni biznis.
Opširnije na Večernje Novosti

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.