Mladen Heleta sportski novinar Niša

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2015, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladen Heleta sportski novinar Niša

Članovi Sekcije sportskih novinara Niša za najboljeg sportskog novinara izabrali su Mladena Heletu, novinara “Belamija” i “Narodnih novina”. Dobitnik laskavog priznanja ističe da mu je nagrada podstrek za budući rad.

Sportski novinari su birali najboljeg između sebe - Mladen Heleta (32) prvi put je izabran za nagradu koja mu, prema njegovim rečima, predstavlja satisfakciju jer dolazi od kolega.

Mnogo mi znači ta podrška koju sam dobio i predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mi podstrek za budućnost da probam bolje da radim ovaj posao koji živim. Drago mi je što su ljudi to prepoznali - kaže Heleta.

U ovoj godini uređivao je i vodio emisiju “Treće poluvreme” na Televiziji “Belami”, pravio vesti za televiziju, ali i portal, javljao se za radio-program sa terena i pisao za “Narodne novine”.

Nažalost, zbog finansijske situacije nismo u mogućnosti da putujemo po Evropi i svetu, ali u okolnostima u kojima radimo dajemo sve od sebe. I ja dajem sve od sebe da to ima određeni kvalitet i sadržinu. Dosta se trudim da se promoviše niški sport i da gledaoci, slušaoci i čitaoci ne ostanu uskraćeni ni za jednu informaciju - priča Heleta.

U “Belamiju” je od maja 2012. godinesportskoj redakciji “Narodnih novina” priključio se juna prošle godine, a ističe da mu rad u štampi mnogo znači.

Smatram da sam se tek tada ostvario u ovoj profesiji. Dobio sam potpunu slobodu i to me je ispunilo i upotpunilo - kaže sportski novinar godine.

Plan mu je da napreduje u svom poslu.

Nagrada me neće uspavati, već će mi dati motiv i podstrek da probam da bolje radim. Plan je da sportski deo na televiziji podignemo na viši nivo i da u novinama nastavimo istim tempom jer smatram da sportska stranica “Narodnih novina” može da se isprsi pred svim dnevnim listovima u Srbiji. Tamo svaki poznavalac sporta može da nađe sve - kaže Mladen Heleta.

Ne zaboravlja ni kolege koje smatra zaslužnim za njegovu nagradu.

Imam sjajnu ekipu oko sebe, i na televiziji i pogotovo u novinama. Oni su mene učinili ovakvim kakav jesam i mnogo su doprineli da dobijem ovu nagradu - zaključuje mladi novinar.

On će nagradu primiti 23. decembra uveče na svečanosti “Izbor sportiste Niša” u restoranu „EI Bolji život“, kada će biti saopštena imena nagrađenih u ostalim kategorijama: „Sportista godine Niša“, „Najbolji mladi sportista godine“, „Najuspešniji sportski kolektiv godine“ i „Sportska ličnost godine".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.