Misom u niškoj katoličkoj crkvi vernici dočekali Božić

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misom u niškoj katoličkoj crkvi vernici dočekali Božić

U niškoj Crkvi Uzvišenja Svetog Križa služena je tradicionalna misa ponoćka, koju je predvodio beogradski nadbiskup i mitropolit Stanislav Hočevar.

Ovim je započeta proslava praznika rođenja Hrista Spasitelja.

Po tradiciji, u crkvi su postavljene jasle, a figuru bebe Isusa postavio je upravo nadbiskup Hočevar.

U jasle polažemo božjeg sina u Nišu. U gradu svakobogatom istorijom, pitamo se hoće li se u ovoj noći i nad nama nebo otvoriti. Pitamo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se hoće li nad nama zasjati nebesko svetlo. Pitamo se hoće li se i nama u ovoj svetoj liturigiji svojim pevanjem pridružiti horovi anđeli. Hoće li danas vaziri i mudraci krenuti na put jedinstva. Upravo to vam želim draga braćo i sestre - poručio je nadbiskup.

Božić danas proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i Anglikanska crkva, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.