Minimalac kao pomoć bivšim radnicima niških firmi

Izvor: RadioCity.rs, 27.Dec.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalac kao pomoć bivšim radnicima niških firmi

Bivšim radnicima propalih niških firmi, čija se dokumentacija nalazi u Centru za socijalni rad, u ponedeljak je na šalterima Poštanske štedionice počela isplata od 21 300 dinara, što predstavlja minimalnu neto zaradu u Srbiji. Takođe, u Gradskoj upravi poručuju da oni radnici koji imaju pravo na pomoć, a svoju dokumentaciju još uvek nisu podneli, mogu to da učine do 6. januara, kako bi odmah nakon toga počela isplata pomoći i za njih.
„Pozivamo radnike koji do sada nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << svoju dokumenatciju dostavili Centru za socijalni rad, a imaju pravo na pomoć, da to učine kako bi odmah nakon božićnih praznika, 9. januara, i oni dobili novac. Nakon razgovora koji su predstavnici radnika imali sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, uvereni smo da i dalje postoji dobra volja da se pronađe najcelishodniji način za zakonsko rešenje ovog višegodišnjeg problema“, kažu u Upravi Grada.

Pomoć u visini minimalca u Srbiji dobro će doći radnicima koji žive na ivici egzistencije, ali ipak ne jenjava nezadovoljstvo među njima zbog toga što konačnog rešenja još uvek nema.
„Ja sam najnezadovoljniji od svih radnika, jer kao predstavnik najviše gubim vreme. Međutim, s obzirom na težak život u Nišu, i isplata po jednog minimalnog dohotka svima nama sada je prihvatljiva“, kaže Žarko Đorđević.

Podsetimo, radnici na proteste dolaze godinama svakog petka, a rok i način isplate kompletnih dugovanja još uvek nije utvrđen.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.