Izvor: RadioCity.rs, 23.Sep.2020, 19:16

Mini koncert klasične muzike u sredu, u Galeriji Sinagoga

Virtuozi na violini pred publikom će izvesti dela Dmitrija Šostakoviča, Johana Sebastijana Baha, Nikola Paganinija, Morisa Ravela i drugih kompozitora. Muzička pratnja na klaviru biće Uki Ovaskainene laureat, kao i dobitnik specijalne nagrade Kontemporanea i nagrade publike, na takmičenju Premio Haen u Španiji.
Dunja Stojković rođena je 2003. godine u Nišu. Upisala  je Muzičku školu u rodnom gradu. Tu se rodila ljubav prema gudačkom instrumentu kome je vična. Violinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs <<  je svirala u klasi profesorke Ljiljane Kitić, a nakon pet godina prešla je  u Školu za muzičke talente i  dalje usavršavanje nastavila u klasi profesora Dragutina Mladenovića. Redovna je učesnica internacionalnih takmičenjima. Sa 16 godina nastupila je u velikoj sali Berlinske filharmonije sa nemačko-skandinavskim omladinskim orkestrom i kao koncertmajstor ESYO orkestra na tri turneje širom Italije.
Marta Medan rođena je 2005. godine u Pančevu. Sa šest godina razvija ljubav prema muzici i instrumentu u OMŠ Jovan Bandur  u klasi profesorke Sanele Blagojević. Na letnjoj muzičkoj manifestaciji ARLEMM u Arilju 2014. godine upoznaje se sa profesorkom Milicom Mladenović i naredne godine prelazi u Školu za muzičke talente.  Nastupala je u mnogim značajnim salama širom Srbije.
Broj posetilaca je organičen na 30. Nošenje maski u zatvorenom prostoru i tokom trajanja koncerta je obavezno.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.