Mesecima raskopan trotoar u Božidarčevoj ulici u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesecima raskopan trotoar u Božidarčevoj ulici u Nišu

Već nekoliko meseci stanovnicima Božidarčeve ulice u Nišu i oni koji prolaze ovim krajem teško se kreću trotoarom, jer je zatrpan peskom i tako ostavljen. I pored pitanja građana kada će biti sređen, odgovora i rešenja još nema.

Zapušten je mesecima, građani ne mogu da se kreću, a smeta im i pesak koji vetar nosi; foto: čitalac/Prijavi problem Građani su preko aplikacije "Prijavi problem" više puta ukazivali na zapušten trotoar u svom kraju, za koji kažu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nakon zamene cevi radnika Toplane samo prekriven peskom i tako stoji već mesecima.

Od prašine se podavismo, a od peska je samo kerovima dobro jer ga redovno obeležavaju. Sramota živa. Molimo vas preduzmite nešto - prvi put su pisali još pre mesec dana.

Ponovo su krajem meseca apelovali da se trotoar u jednoj od prometnijih ulica u Opštini Palilula sredi kako bi mogli normalno da se kreću. Kažu da je gotovo nemoguće da prođu ljudi sa invaliditetom, a građanima koji tu žive je teško od prašine i peska koje vetar raznosi. Zapušten je mesecima, građani ne mogu da se kreću, a smeta im i pesak koji vetar nosi; foto: čitalac/Prijavi problem

Više puta smo se obraćali nadležnim i nenadležnim institucijama i ništa. Pešaci ne mogu normalno da hodaju trotoarom, a kamoli deca i osobe sa invaliditetom. Naš sin se juče sapleo o kamen i povredio se, a otac, koji nema nogu, ne može da izađe iz kuće. Dvorište i kuća su puni peska i prašine, jer vetar sve raznosi. Šahte su zapušene i u ulici i po dvorištima. Plašimo se i vode po podrumima. A od trotora ništa - ponovo su pisali građani.

I novinari su još pre nekoliko nedelja pitali Direkciju za izgradnju da li su oni nadležni za ovaj problem i kada bi mogao da bude rešen, ali odgovora i dalje nema.

Zapušten je mesecima, građani ne mogu da se kreću, a smeta im i pesak koji vetar nosi; foto: čitalac/Prijavi problem

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.