Međunarodni festival stripa u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 10.Maj.2017, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni festival stripa u Nišu

Međunarodni festival stripa „Medijana Nifest 2017“ organizuje opština Medijana i Udruženje ljubitelja stripa „Branko Plavšić“.

Predsednik opštine Medijana, Milan Krstić, kaže da je motiv da opština uzme učešće u organizaciji „potreba za stripom, kao i da mnogi mladi koji nisu odrastali u vreme kada su stripovi bili itekako popularni, dosta toga nauče o stripu i pokušaju da naprave karijeru kao autori ili crtači stripova“.
Učešće u festivalu „uzeće“ >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i jedan od najcenjenijih autora u svetu stripa u Francuskoj, Nišlija Vladimir Krstić-Laci, koji je u toj zemlji i dobitnik nagrade „Zlatna Muza“. Kaže da su ova, ali i brojne druge nagrade koje je dobio, „posledica“ dugogodišnjeg istrajavanja u svetu stripa, što publika vrlo lako prepoznaje i nagrađuje.

Zoran Nikolić iz Udruženja ljubitelja stripa „Branko Plavšić“, kaže da posetioce očekuje bogat program ističući „Niško sajmište“ kao najvažniju lokaciju na kome će biti održan sajam stripskih izdavača, organizovani tribinski programi, i škola stripa.
Biće održane i dve izložbe, jedna u Oficirskom domu gde će svoja dela predstaviti Vladimir Krstić-Laci, a u holu doma Vojske Srbije biće održana izložba o Nemanjićima.
„Tu su i dva programa, vezana za strip i muziku, pa će biti i organizovana žurka u Bekstejdžu“, kaže Nikolić.
Tokom četiri dana festivala u Nišu će boraviti i ekskluzivni gosti Danijele Kaluri i Marčelo Manćantini, strip autori i crtači „Dilana Doga“ i „Zagora“.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.