Meč odluke - Radnički u nedelju dočekuje Inđiju

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2023, 17:43

Meč odluke - Radnički u nedelju dočekuje Inđiju

Da li će Radnički iz Niša naredne sezone biti član Superlige i drugog ranga takmičenja biće poznato u nedelju uveče. U nedelju, 4. juna "Real sa Nišave" dočekuje Inđiju u revanšu baraža za popunu elitnog takmičenja, nakon pobede Sremaca od 3:1. Umesto Dragana Šarca, ekipu iz Niša će voditi Vladimir Đorđević, član stručnog štava i nekadašnji igrač Radničkog, koji kaže da će svi u klubu dati više od trenutnog maksimuma.

Sezona >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u kojoj je obeležio vek postojanja za Radnički će ostati po mnogo čemu i ne tako lepom u sećanju. U poslednjem meču u sezoni Nišlije odlučuju gde će naredne sezone igrati, a moraju da stignu zaostatak iz prvog meča (3:1 u Inđiji). Zbog zdravstvenih razloga, kako su nam rekli u klubu, ekipu neće voditi Dragan Šarac, taj nimalo lak zadatak pripašće treneru Vladimiru Đorđeviću, članu stručnog štaba i nekadašnjem igraču Radničkog.

Cela sezona, ovako turbulentna kakva je bila, u kojoj smo se nadali ponovnom izlasku u Evropu, a sada nam je ugrožen status, staje u tu jednu utakmicu. Otežavajuća okolnost je to što startujemo sa dva gola minusa, ali ono što pričamo poslednih dana je da pokušamo da to pretvorimo u dodatni motiv. Poušavamo da podignemo ekipu, da se koncentrišemo i da damo, svi mi, i igrači, i stručni štab, i svako u klubu u domenu svog posla, pa i navijači koje pozivam da nam budu vetar u leđa, i više od trenutnog maksimuma. Ja, verujte mi, ne sumnjam u ukupnu pobedu i ubeđen sam da Superliga ne ide nikud iz Niša - rekao je Đorđević.

Svima je apsolutno jasno da Radnički mora da napadne, a to će i učiniti, kaže Đorđević.

Nemamo šta da čekamo, ali naš fokus i prvi zadatak sutra mora da bude puna koncentracija u odbrani. Ključ je u tome kako stojimo iza lopte, da zaustavimo njihovog napadača koji nam je tamo dao dva gola, kao i plejmejkera, prenosnog igrača koji je faktor njihove dobre tranzicione igre. Da budemo agresivni, da budemo svi za jednog, jedan za sve, da zaslužimo sreću koja ove sezone baš i nije bila na našoj strani i da uz Božju pomoć ostavimo Radnički u Superligi, tamo gde mu je i mesto - kaže Đorđević.

Sastav će odrediti nakon poslednjeg treninga, dodaje Đorđević.

Ono što je dobra vest jeste da i oni igrači koji su u Inđiji nastupili nedovoljno oporavljeni, a bilo ih je nekoliko, bolje izgledaju na terenu i moći će stopostotno da se daju u nedelju uveče - rekao je trener.

Ulaz je besplatan, a utakmica počinje u nedelju u 18:30.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.