Matične ćelije poseduju neverovatnu sposobnost regeneracije tkiva

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Jan.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matične ćelije poseduju neverovatnu sposobnost regeneracije tkiva

Majke svih beba rođenih u niškom porodilištu na Božić, dobile su simboličan poklon kompanije OMNIGEN, ikonu Rođenja Hristovog.

Danijela Stamenković iz Donjeg Međurova, dobila je na dar prvu ikonu.

Ona je rano jutros rodila svoje treće dete, zdravog dečaka, a poklon joj je uručio Vasilijos Rizakis, direktor kompanije OMNIGEN.

U domu Porodiice Stamenković iz Donjeg Međurova, 7. januar 2015.godine proslavlja se na poseban način, povod je >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << rođenje trećeg deteta, zdravog dečaka koji je na dan Hristovog rođenja došao na svet. Stoga je majci Danijeli Stamenković, direktor Kompanije OMNIGEN koja se bavi čuvanjem matičnih ćelija, uručio simboličan poklon. Ikonu rođenja Hristovog.

Ćelijska terapija i regenerativna medicina kod nas je novina i predstavlja oblast medicine koja je još uvek u povoju. Lečenja matičnim ćelijama pruža neslućene mogucnosti, Sam postupak uzimanja matičnih ćelija iz krvi pupčane vrpce je bezbolani vrlo jednostavan, a uzorci se transportuju u laboratoriju gde se vrši njihova kontrola i konzervacija. Matične celije koriste se za terapiju i lečenje velikog broja bolesti.

Matične ćelije poseduju neverovatnu sposobnost regeneracije tkiva i mogu biti od pomoći u lečenju mnogih bolesti i povreda. Pored toga, matične ćelije bliskog srodnika, brata ili sestre tokođe se mogu koristiti, pa je u razvijenim zemljama sveta već odavno zaživela regenerativna medicina kao i porodično čuvanje matičnih ćelija.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.