Maja Stanković pre 10 dana zvanično postala energetska menadžerka Niša

Izvor: JužneVesti.com, 24.Mar.2023, 13:35

Maja Stanković pre 10 dana zvanično postala energetska menadžerka Niša

Master inženjerka menadžmenta Maja Stanković je zvanično postala energetska menadžerka Grada Niša, objavljeno je danas u Službenom listu, a na tu poziciju imenovana je 13. marta, odnosno 4 meseca nakon smene njenog prethodnika, koliko je i Niš bio bez ikoga na ovoj važnoj funkciji.

Novinarima Južnih vesti je tek pre nekoliko dana potvrđeno da je gradonačelnica Dragana Sotirovski konačno imenovala novog energetskog menadžera, Maju Stanković koja je zaposlena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Gradskoj upravi, ali nisu precizirali od kada je na toj funkciji.

To je ozvaničeno tek danas, 10 dana nakon imenovanja, jer je rešenje objavljeno jutros u Službenom listu. 13. marta i zvanično imenovana; foto: printskirin/Službeni list Grada Niša

Imenuje se MAJA M. STANKOVIĆ iz Niša, master inženjer menadžmenta smer energetski menadžment, sa licencom za oblasti opštinske energetike broj EMO 0112 19, za Energetskog menadžera Grada Niša. Sva pitanja vezana za prava iz rada i po osnovu rada, regulisaće se posebnim aktom - piše u rešenju.

Iako je rešenje gradonačelnica potpisala još 13. marta, ono je ozvaničeno tek danas, a u njemu se navodi da je energetska menadžerka nezavisna i samostalna u svom radu, da je njen rad javan, kao i da će stručne i administrativno-tehničke poslove za nju obavljati Uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Energetski menadžer Grada Niša obavlja poslove propisane Zakonom o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije i to: – prikuplja i analizira podatke o načinu korišćenja energije obveznika sistema; – organizuje i učestvuje u pripremi programa i plana energetske efikasnosti; – predlaže mere energetske efikasnosti i učestvuje u njihovoj realizaciji; – priprema godišnji izveštaj; – preduzima i druge aktivnosti i mere energetske efikasnosti - navode u rešenju.

Takođe, navode da će njen posao biti i da podnosi izveštaj o radu gradonačelnici, kao i da na njen zahtev dostavlja tražene informacije i kvartalne izveštaje.

Ono što i dalje ostaje nepoznato je da li je iko prethodna 4 meseca, odnosno cele zime u vreme energetske krize, obavljao te poslove umesto energetskog menadžera, jer Niš nije imao nikoga na toj funkciji od kada je Bojan Gajić smenjen sredinom novembra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.