Mačak Mili maskota Tvrđavske pijace

Izvor: RadioCity.rs, 03.Nov.2020, 12:36

Mačak Mili maskota Tvrđavske pijace

Njegovo ime je Mili i ljubimac je svih pijačnih prodavaca. Ime je dobio zbog svoje umiljate naravi. Dugo je sa nama, toliko dugo da više i ne pamtim kada je došao, započinje priču prodavačica sa obližnje tezge. On je naš ljubimac i prijatelj. Ja sam ovde svakog dana, možete me videti i zimi i leti, isto kao i njega. Na neki način je i moj komšija jer zauzima susednu tezgu.


Stari crni mačak sjajne dlake postao je maskota Tvrđavske pijace. Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ga vole i hrane. Kažu da najviše voli da jede ribu pa je čest gost ribarnice, ali isto tako i jaja koja prodaje njegova prva komšinica. Vidite li kako mu se sada sija dlaka? Popravio se. Za vreme vanrednog stanja pijaca nije radila. Bio je prepušten sam sebi, mršav, izgladneo, jedva je preživeo. Ali naš Mili je borac, priča prodavačica dok mazi umiljatog mačka i dodaje da on sve razume.
Ne znamo odakle je došao ni da li je nekada u prošlosti možda bio kućni ljubimac. Ono što znamo je da ima jako lepe manire i visoke prohteve. Jede samo proteine, hleb odbija da jede, jako je izbirljiv, kaže kroz smeh. Tome svedoče i drugi prodavci koji kažu da je mačak pravi gospodin. 

Sa žaljenjem ističe da ne može da ga usvoji, jer kod kuće već ima par mačaka, ali i da ne bi imala srca da ga odvede odatle, jer je pijaca njegov dom. Ako se pijaca preseli, a o tome je ranije bilo reči, ne znam šta bi se sa njim dogodilo. On je duša ove pijace. Često ga možete videti kako spava na tezgi do moje. Prolaznici ga maze, igraju se sa njim i slikaju ga, mislim da je postao prava atrakcija i da se ljudi vraćaju zbog njega, zaključuje priču naša sagovornica.

Kada sledeći put krenete u nedeljnu nabavku, prošetajte do Tvrđavske pijace. Na jednoj od tezgi drema njen čuvar i maskota, mačak grofovskih manira i nejasne porodične istorije, neobičan i umiljat, a opet tajanstven, niški, a svoj.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.