Izvor: Medijski istraživački centar, 17.Jan.2012, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutke umesto odbornika vlasti

Sednica Skupštine grada Niša koja je zakazana na zahtev opozicije i na kojoj je trebalo da se raspravlja o izveštaju Državne revizorske institucije, danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.
Sednici nisu prisustvovali odbornici vladajućih partija Demokratske stranke (DS) i G17 plus.
U sali su bili samo odbornici opozicije koji su u prazne klupe odbornika vladajuće koalicije postavili tri lutke iz izloga bez glava.
'Bojkot stranaka vladajuće koalicije je skandal bez presedana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << koji nas uvodi u diktaturu jer se negiraju važne institucije Srbije kao što je DRI', rekao je šef odborničke grupe DŠ i republički poslanik Milan Lapčević.
On je objasnio da je bojkotom sednice skupštine vlast u Nišu želi da sakrije da je više od jedne milijarde dinara potrošila kroz 150 nezakonitih radnji iz gradskog budžeta za 2010. godinu vrednog manje od šest milijardi.
Lapčević je optužio vlast u Nišu i Srbiji da vrši pritisak na državnog revizora Radoslava Sretenovića koji zbog toga i nije došao na sednicu Skupštine grada Niša , mada je zvanično pozvan.
Šef odborničke grupe LDP Predrag Jelenković je rekao da podržava državnog revizora i poziva ga da uprkos pritisku posao završi do kraja i da do kraja meseca podnese krivične i prekršajne prijave protiv odgovornih za nezakjonito trošenje budžeta.
Šefovi odborničkih grupa Demokratske stranke i G17 plus (URS) u Skupštini grada Niša Goran Krivačević i Branislav Jovanović najavili su ranije da odbornici tih stranaka neće učestvovati u radu sednice jer je revizor „dostavio različite izveštaje Skupštinama Srbije i Niša“.
Oni su najavili da će se o izveštaju revizora raspravljati na sutrašnjoj redovnoj sednici Skupštine grada na kojoj je izveštaj DRI jedna od tačaka dnevnog reda.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.