Lutkarska predstava francuske trupe u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Okt.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutkarska predstava francuske trupe u Nišu

U niškom Pozorištu lutaka predstavu sa perkusijama za decu “Dolina jabuka” izvešće trupa “Kolaps-Kleman” iz Francuske u sredu 14. oktobra u 10:30.

Ova lutkarska predstava namenjena je deci nižeg školskog uzrasta i biće izvedena na srpskom jeziku.

Glavni junaci predstave su Ma i Tvan - dva deteta koja su izgubljena u šumi i “šetaju zemljom koja je potresena haosom odraslih ljudi”.

Tvan ubeđuje Ma da se pridruže Dolini jabuka. Tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će se možda život nastaviti. Ali, gde se nalazi ta dolina o kojoj čitav svet govori? A i kako će oni pobeći od čoveka kojeg zovu snajper, koji vreba, a ne vidi ništa? - navodi se u opisu predstave.

Gostovanje pozorišne trupe iz Liona omogućio je Francuski institut u Nišu. Ulaznica se, po ceni od 150 dinara, može kupiti na biletarnici niškog Lutkarskog pozorišta.

Kako saopštavaju iz Pozorišta lutaka Niš, zbog bolesti glumice u četvrtak 15. oktobra neće biti odigrana predstava “Car žabac” kako je najavljeno. Umesto nje, na repertoaru će biti “Zlatokosa”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.