Lokalna poreska administracija preseljena u Kalču

Izvor: RadioCity.rs, 10.Maj.2017, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalna poreska administracija preseljena u Kalču

Od protekle nedelje Lokalna poreska administracija nalazi se na 3. spratu Kalče, lamela C 3. Tokom prethodnih dana, sva dokumentacija i arhiva preseljene su na novu lokaciju, a građani su ovo obaveštenje mogli jedino da nađu istaknuto na starom ulazu, dok su pisane odrednice oblepljene i u hodnicima Kalče.

Inače, u ponedeljak, 15. maja, ističe rok za uplatu druge rate poreza na imovinu za 2017. godinu u Srbiji.
„Nišlije uspevaju da nas nađu i dolaze u nove prostorije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Što se tiče druge rate, uglavnom tek sada počinju da je plaćaju, uvek je to nedelju dana pre dospeća rate. Od oko 100.000 obveznika fizičkih lica u Nišu, prosečno dnevno uplaćuje oko 500 građana, dok na sam dan dospeća, 15. maja, taj broj dostigne i 2.000. Među fizičkim, kao i pravnim licima, kojih je oko 1.500 u gradu, polovina redovno izmiruje svoje obaveze, a polovina kasni“, rekla je za City radio Nina Ilić, pomoćnik sekretara za izvorne prihode.

Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obaveznik plaća zateznu kamatu od 14 odsto na godišnjem nivou, dakle 1,16 odsto na mesečnom nivou. Takođe, za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena je kazna od 5.000 dinara.
Poreski obveznik ima pravo na odbitke za sebe i za svakog izdržavanog člana porodice, a ukupno umanjenje poreza ne može da bude veće od 50 odsto dohotka za oporezivanje.
Podsetimo, obveznici poreza na imovinu su građani, preduzetnici i preduzeća, a prikupljaju ga lokalne samouprave. Porez na imovinu se plaća u četiri rate - prva do 15. februara, druga do 15. maja, treća do 15. avgusta, a poslednja do 15. novembra.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.