Licitacija za prodaju zgrade niškog “Pomoravlja”

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Licitacija za prodaju zgrade niškog “Pomoravlja”

Posle dva odlaganja, za 4. februar u 11 sati, u Osnovnom sudu u Nišu zakazana je licitacija za prodaju poslovne zgrade u niškom preduzeću “Pomoravlje”, a od dobijene sume trebalo bi da se namire potraživanja radnika na ime zaostalih plata.

Zbog tehničkih problema prve dve licitacije koje su bile zakazane za 3. i 22. decembar su odlagane, ali uslovi nisu menjani.

Kako stoji u Zaključku o prodaji nepokretnosti Osnovnog suda u Nišu, prodaje se zgrada poslovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << usluga koja se nalazi unutar same firme na Bulevaru 12. februara.

Površine je veće od 1.000 kvadrata, a njena procenjena vrednost je 63,7 miliona dinara. Na najavljenom javnom nadmetanju početna cena će biti 60 % od procenjene vrednosti.

Ono koji bi da učestvuju na licitaciji moraju da uplate jemstvo u iznosu od jedne desetine od procenjene vrednosti.

Bivši radnici koji su ranije tužili firmu kažu da ih ima dvadesetak koji očekuju da se prodajom upravne zgrade obezbedi novac za isplatu njihovih zaostalih zarada, nadoknada za prevoz i doprinose.

Prema poslednjim podacima Narodne banke Srbije, račun “Pomoravlja” je i dalje u blokadi, i to na sumu od oko 60 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.