Letovi „Wizz Air-a“ iz Niša od 3. jula (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 09.Dec.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letovi „Wizz Air-a“ iz Niša od 3. jula (VIDEO)

Mađarska niskotarifna avio kompanija „Wizz Air“ od 3. jula iduće godine leteće ponerdeljkom i petkom sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ do Bazela u Švajcarskoj, najavljeno je u Vladi Srbije. Cena karte u jednom smeru sa svim taksama bice 2.999 dinara.
Vizer je sklopio komercijalni ugovor na tri godine sa niškim aerodromom, i grad Niš prvi put neće subvencionisati letove neke strane avio-kompanije, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << i infrastrukture Zorana Mihajlovic.
„Prvi put niški aerodrom može da funkcioniše komercijalno, kao i bilo koji drugi aerodrom u Evropi“, istakla je Mihajlović poručivši da je cilj vlade da osposobi i aktivira male aerodrome u Srbiji, koji će biti objedinjeni u novom preduzeću koje će biti formirano – Aerodromi Srbije.
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da je grad Niš ranije subvencionisao letove pojedinih aviokompanija sa tog aerodroma po ceni do 1,3 miliona evra godišnje.
Na primer Vind džet – 900.000 evra i Montenegroerlajnz između 1,2 i 1,3 miliona evra.
Perišić je kazao da ima još zainteresovanih aviokompanija za niški aerodrom, ali i za izgradnju logističkog centra u tom gradu. Prema njegovim rečima, aerodromska taksa će za Viz er iznositi „tri evra po dolazećem putniku“.
„Srećni smo što danas idemo napred u Srbiji. Počeli smo sa letovima iz Beograda u junu 2010. i od tada do danas smo prevezli više od 1,6 miliona putnika“.
Potpredsednik „Wizz Air-a“ Džon Stivenson je rekao da će uvođenje leta od Niša do Bazela biti proba za uspostavljanje novih letova do drugih destinacija sa niškog aerodroma i izrazio očekivanje da će ih biti u narednom periodu.
Stivenson je kazao da se Vizeru nije dopalo što je beogradski aerodrom Nikola Tesla povećao takes, zbog čega je smanjen broj letova iz Beograda, ali da i sada imaju dobru saradnju“
On je izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti još investicija u niški aerodrom po pitanju njegove tehnološke opremljenosti.
Stivenson je naveo da je ta aviokompanija prevezla prošle godine 15,5 miliona putnika, da ima 18 baza u Evropi za 140 destinacija, kao i da ima flotu od 54 erbasa.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.