Lepili mladi, pa nisu znali gde ne treba

Izvor: RadioCity.rs, 22.Mar.2017, 02:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lepili mladi, pa nisu znali gde ne treba"

Predizbornim plakatima naružene žardinjere, izlozi praznih lokala i drugi zidovi u gradu nisu nam strani. Brojni sugrađani kritikuju ovakav vid reklamiranja, koji je izmakao kontroli.
„Ovi Vučićevci toliko ne biraju gde lepe plakate, da mislim da ću, ako 3 min stojim u mestu, i ja biti prelepljen“, požalio se mladi Nišlija Dušan Filipović.
„Šetam sa sinom kroz grad. Gledam unakažene žardinjere, stakla na ulazu u podzemni prolaz, autobuska stajališta, stubove ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Kalče. Lepe bez ikakvog reda. Ljudi cepaju, oni lepe. I kog to sve smisla ima? Nikakvog“, napisala je naša sugrađanka na jednoj društvenoj mreži.
Budući da nedozvoljena mesta u gradu uglavnom “krase“ plakati sa slikom predsedničkog kandidata Aleksandra Vučiča, pitali smo niški ogranak Srpske napredne stranke kakav su uopše nalog dobili aktivisti ove partije, pa su lepili plakate gde ne treba.

„Radi se o mladim ljudima koji su lepili, pa plakata ima i na nedozvoljenim mestima, iako su oni dobili nalog da lepe samo gde je dozvoljeno. Znate, uoči svih izbora grad se izlepi predizbornim plakatima, ali se posle izbora uklone. Svakako, mi ćemo po nalogu Komunalne policije ukloniti sve nepropisno zalepljene plakate“, uverava Zvezdan Milovanović, poverenik SNS-a u Nišu.

Zamenik načelnika Komunalne policije rekao nam je da je ovaj prekršaj definisan Odlukom o oglašavanju koju primenjuje Komunalna inspekcija nadležne gradske opštine. Oni vode upravni postupak i mogu da daju nalog i angažuju drugu službu koja će o svom trošku ukloniti plakate sa mesta koja za to nisu predviđena.
„Komunalna policija može samo da interveniše ako zatekne lice u prekršaju, da zabrani lepljenje i eventualno sankioniše prekršioca“, kaže Milan Đorđević.
Ono što je građanima očigledno je da nadležni do sada ili nisu zatekli ili nisu želeli da kazne počinioce koji lepe propagandne plakate gde nije dozvoljeno.
Podsetimo, i protekle godine uoči parlamentarnih izbora, brojna mesta u gradu gde oglašavanje ove vrste nije dozvoljeno ipak su bila oblepljenja, uprkos upozorenjima Komunalne policije, u kojoj saznajemo da je 11 različitih prekršajnih naloga podneto tokom 2016. za kršenje Odluke o oglašavanju.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.