Kraj zimskog raspusta, počinje škola

Izvor: RadioCity.rs, 17.Feb.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj zimskog raspusta, počinje škola

Drugo polugodište za đake, ove školske godine zvanično počinje danas. Dve nedelje raspusta za niške mališane bile su sasvim dovoljne da se odmore od škole, provedu vreme sa porodicom, uživaju u hobijima.
Neki od mališana sa kojima smo razgovarali su raspust proveli na zimovanju, na selu, ili kod bake i deke. Jedna osnovka ispričala nam je kako je sadržajno iskoristila ovaj raspust, za šta je delimično zaslužna njena učiteljica.
„Bilo mi je lepo i uživala sam kod >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << bake, igrala sam se sa drugarima, klizala, vozila bicikl i rolere. Za domaći smo imali samo da se igramo i da se lepo provedemo“, ispričala nam je devojčica.
Stariji osnovci morali su da čitaju lektiru na raspustu, zbog čega se jedan sedmak povratku u školu ne raduje preterano, ali je ipak spreman za novo polugodište.

„Ceo raspust sam se igrao sa drugarima blizu kojih stanujem, a bio sam i na zimovanju na Kopaoniku. Nastavnica srpskog nam je dala da pročitamo lektiru „Hajduk Stanko“, a ja sam tek započeo sa čitanjem pa se malo brinem“, priča učenik.
Do letnjeg raspusta i kraja školske godine učenike još očekuje i prolećni raspust  od 28. aprila do 3. maja, kada se spajaju praznici Uskrs i 1. maj, pa se đaci na nastavu vraćaju 4. maja.
Gradski prevoz je tokom zimskog raspusta bio redukovan, a od danas autobusi će ponovo voziti prema zimskom redu vožnje.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.