Kosanović: Rukovodstvo kluba mi je obećalo da ćemo se ozbiljno pojačati

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2019, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosanović: Rukovodstvo kluba mi je obećalo da ćemo se ozbiljno pojačati

Rezultati Radničkog ove sezone ispod su očekivanja, bar kada se uporedi sa prošlom, kada je niški klub redom obarao rekorde. Ipak, trener niških fudbalera Milorad Kosanović smatra da nema razloga za brigu, ali da pozicije koje vode na međunarodnu scenu nisu daleko, te da mu je rukovodstvo kluba obećalo “ozbiljna pojačanja na zimu”.

Nakon istorijske sezone niškog kluba i zvanja vicešampiona države, apetiti na “Čairu” su porasli. Prošle sezone u ovo doba >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << fudbaleri iz Niša imali su 9 bodova više. Pre dve godine su pak imali 2 boda manje, a ipak izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, samo je ovog puta razlika što je ukinuta podela bodova pred doigravanje.

Ja sam tražio strpljenje kad sam došao, ekipa je bila prilično nespremna, a potom su stvari krenule na bolje. Presekla su nas ova dva poraza, ali imamo prostora da se konsolidujemo i odemo zadovoljni na zimsku pauzu. Ja imam obećanje rukovodstva kluba da ćemo se ozbiljno pojačati tokom zime, a iskreno nama je potreban po jedan igrač u svakoj liniji, pre svega nam je neophodan štoper visokog kvaliteta - rekao je Kosanović.

Sem prve tri, odnosno četiri pozicije u Superligi, Radnički izlazak na međunarodnu scenu može izboriti i osvajanjem Kupa. Kosanović kaže da će ga na proleće, kada ih očekuje četvrtfinale, “shvatiti maksimalno ozbiljno”.

Prvotimac Stefan Đorđević i kapiten Radničkog Aleksandar Todorovski smatraju da tim ima kvalitet, da im fali uigranost, ali i da će sve doći na svoje u narednom periodu.

Ima još puno da se igra. Za nama je tek 15 kola, a odigraće se ukupno 37. Imali smo neke kikseve, ali mi iz dana u dan bolje izgledamo kao ekipa. Bitno je da na zimsku pauzu odemo sa serijom dobrih rezultata, a da onda posle priprema sa trenerom Kosanovićem, na proleće krenemo po jednu evropsku vizu. Ova ekipa ima kvalitet da u kontinuitetu igra dobro i ja sam ubeđen da ćemo mi to i pokazati - jasan je Todorovski.

Do zimske pauze ekipu sa “Čaira” očekuje još 6 utakmica, najveći izazov imaće pretposlednjeg vikenda novembra, kada dočekuje Crvenu zvezdu, ali je prvi zadatak oporavak od virusa. Čak 12 prvotimaca nije juče treniralo, zbog stomačnih problema, pa je moguće da će se tražiti odlaganje utakmice protiv Proletera u Novom Sadu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.