Koncert Nemanje Radulovića za južnjački temperament

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Nemanje Radulovića za južnjački temperament

Poznati svetski violinista Nemanja Radulović koji od svoje sedme godine ne živi u Nišu, sinoćnjim nastupom zahvalio se gradu u koji su uvek rado vraća, a sav prihod od prodatih ulaznica biće doniran niškom Fakultetu umetnosti za opremanje multimedijalne sale.

Radulović, koji je u niškom Domu Vojske nastupio sa ansamblom “Double sens“, rekao je pred koncert da mu je Niš zauvek ostao u srcu iako je davno otišao. Na koncertu kompozicije iz različitih epoha; foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vanja Keser

Najveća pauza koju sam pravio da ne dođem u Niš nije bila duža od godinu dana. Ovde su mi razni prijatelji i podrška pa uvek imam svojevrsnu tremu. Upravo ljubav prema gradu i umetnosti je ono što me je navelo da prihod od koncerta poklonim mladim umetnicima koji nemaju mogućnost da svoj rad predstave - poručio je Nemanja.

Radulović, koji je umetnik sa nesvakidašnjim muzičkim i scenskim izrazom, kaže da su “stvari pošle ubrzano unapred i da muzičari moraju da imaju sopstveni stil kako bi odbranili klasičnu muziku i skrenuli pažnju da nije reč o preozbiljnoj muzici“.

Prvi deo koncerta protekao je u znaku baroka. Muzičari su izveli dupli violinski koncert Johana Sebastijana Baha. Na sceni su se pridružili i istaknuti domaći muzičari poput Aleksandra Sedlara i bubnjara Milana Jejina.

Stefani Fontanoroza Nišlije je oduševila virtuoznošću na klaviru i čembalu. Nakon “Koncerta u a mollu” usledio je “Koncert za dve violine” koji je Nemanja odsvirao zajedno sa violinistkinjom Tijanom Milošević.

Nakon petnaestominutne pauze violinista je promovisao numere sa poslednjeg albuma, na kom su se našle kompozicije Dvoržaka, Čajkovskog, Bramsa i Prokofjeva. Prošetavši se kroz epohe, od baroka preko klasike do romantizma, koncert je priveden kraju uz zvuke tradicionalne muzike.

Nemanja Radulović već godinama gradi internacionalnu karijeru, dobitnik je brojnih priznanja, a sledeći koncert očekuje ga u novogodišnjoj noći u Bohumu, sa nešto manjim brojem muzičara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Humanitarni koncert Nemanje Radulovića u Nišu

Izvor: RTS, 15.Dec.2015

. Svetski poznati violinista Nemanja Radulović održao je sinoć humanitarni koncert u rodnom Nišu zajedno sa Dabl sens orkestrom.

Nastavak na RTS...

Prihod od koncerta Nemanja poklanja Fakultetu umetnosti

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2015

NIŠ – Kompanija IDEA je u okviru svoje kampanje “Niš u srcu” podržala humanitarni koncert jednog od najvećih virtuoza violine Nemanje Radulovića..Ovaj svetski poznati violinista u Nišu je nastupio nakon skoro tri godine, zajedno sa bendom Double sens i priredio pravi spektakl za sve prisutne,...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.