Koncert Ljubav nas vezuje u Niškom simfonijskom

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert "Ljubav nas vezuje" u Niškom simfonijskom

Pod dirigentskom palicom Milene Injac, violinistkinja Stanislava Alađozovski i Vladan Veljković na violi, održaće koncert u četvrtak 4. oktobra, uz pratnju Simfonijskog orkestra. Koncert pod nazivom "Ljubav nas vezuje" počinje u 20 sati.

Kako najavljuju iz Niškog simfonijskog orkestra, publika će moći da čuje Finlandiu Jana Sibelijusa, a na programu su Koncert za violu i orkestar u c-molu Johana Kristijana Baha i Španska simfonija Eduarda Laloa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Što se tiče solista na koncertu, violinistkinja Alađozovski je svoje prve muzičke korake stekla u klasi profesora Dragana Stefanovića u Nišu, navodi se u njenoj biografiji.

Posle prve nagrade na festivalu muzičkih škola Srbije, svoje školovanje nastavlja u Ćupriji u školi za muzičke talente, u klasi profesora Vladislava Savkovića i Đerđa Zazrovića. Studije FU u Prištini pohađala je u klasi profesora Jasne Maksimović, Ljubomira Mihailovića i Vladimira Koha, gde je i diplomirala 2002. godine sa najvišom ocenom. Magistrirala je na FU u Nišu u klasi prof. Angela Stankova – piše u biografiji.

Foto: Plakat Simfonijski orkestarAlđazovski je dobitnica stipendije Niša i Norveške stipendije. Kao solista je održala veliki broj koncerata resitalnog karaktera u zemlji i inostranstvu. Od 2002. godine, radila je kao profesor violine u Leskovačkoj, potom u Niškoj muzičkoj školi, gde ima zapažene rezultate kao pedagog - od pohvala do laureata međunarodnih takmičenja. Na poziv Maestre Milene Injac, bila je mentor i učestvovala u pripremi i izvođenju koncerta Fakulteta umetnosti u Nišu. Koncert majstor je Niškog simfonijskog orkestra od 2006. godine.

Vladan Veljković, solista na violi, niže i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi u Nišu, u klasi profesora Ognjena Rilaka.

Na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju u klasi profesora Ljubomira Gospodinova, diplomirao je 1995. godine sa najvišom ocenom iz glavnog predmeta. Specijalističke studije (odsek viola) završava 2010. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi eminentnog profesora iz Sofije Ognjena Stančeva – navodi se u njegovoj biografiji.

Još kao student Veljković je, dodaju, nastupao na prestižnom Međunarodnom festivalu Ohridsko leto. Dobitnik je više prvih i drugih Republičkih i Saveznh nagrada. Kao član kamernog orkestra Makedonske televizije i filharmonije nastupao je širom Evrope. Kao solista imao je zapažene nastupe na resitalima širom Srbije, a više puta je solistički nastupao sa Niškim simfonijskim orkestrom. Trenutno je u Niškom simfonijskom orkestru vođa viola.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.