Koncert Kamernog orkestra  Končertante  u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Maj.2016, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Kamernog orkestra Končertante u Nišu

Kamerni orkestar “Končertante” Fakulteta umetnosti, pod dirigentskom palicom dr Milene Injac, nastupiće sutra u 20 časova u Koncertno-izložbenom prostoru FU (Knjaževačka 2a).

Kao solisti nastupiće Ana Veličković Igić, flauta, Hana Paraušić, harfa i Milan Stajić, horna. Na programu su kompozicije Edvarda Elgara (Salut d’amour), Džozefa Hajdna (Konzert za hornu i orkestar br.2 D-dur) i Mocarta (Koncert za flautu, harfu i orkestar C-dur).

Kamerni >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << orkestar “Končertante” postoji od osnivanja Fakulteta umetnosti u Nišu i radi u okviru redovnih časova predmeta Orkestar, kao gudački sastav. Prvi celovečernji koncert održao je 2004. godine na Dan studenata Univerziteta u Nišu. „Končertante“ je gostovao u zemlji i inostranstvu: na Božićnom festivalu u gradu Katerini, Grčka (20099, na La Mortella festivalu, ostrvo Iskija u Italiji, po pozivu Fondacije Vilijem Volton i održao dva koncerta na letnjem festivalu u Sorentu (2010). Orkestar je nastupio i na Naissus guitar festivalu (2011), a od 26. aprila do 2. maja 2012. godine, gostovao je u Rusiji, kao jedini predstavnik Srbije na 5. Euroorkestar festivalu koji je održan u Dvorcu kulture grada Žukovski. Na istom festivalu, imali su zapaženo učešće u Internacionalnom orkestru Euroorkestar festivala kao laureati ovog festivala. „Končertante“ je nastupao na NIMUS-u (2012, 2014 i 2015), i učesnik Boljšoj festivala Emira Kustirice, jula 2014. godine na Mokroj Gori.

Dirigent Kamernog orkestra "Končertante“ je prof. dr Milena Injac.

Ulaz je slobodan

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.