Koje alate bi svaki muškarac trebao da ima u svojoj radionici

Izvor: NisCafe.com, 01.Okt.2020, 01:09

Koje alate bi svaki muškarac trebao da ima u svojoj radionici

Da bi jedno domaćinstvo funkcionisalo bez problema, potrebno je imati odgovarajuće alate kojima se mogu popraviti manji kvarovi u domu, odnosno preraditi određeni delovi nameštaja, bez da se odmah zove majstor.
Ukoliko ne znate šta bi to sve trebalo da se nađe na listi praktičnih alata za kućne majstorije, mi smo pripremili tekst koji će vam pomoći upravo u tome.
Burgija – za različite izmene i prepravke u domu Burgija je potrebna gotovo svakom domaćinstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << jer će vrlo praktična za bušenje različitih materijala. Dakle, bilo da želite da napravite rupu u zidu kako biste dodali klin o koji ćete okačiti sliku, ili je potrebno da napravite rupu na dasci koju treba da pripojite za neki drugi komad nameštaja – burgija vam može biti od koristi.
Burgija je električni alat koji najčešće ima spiralni izduženi deo kojim se buši, odnosno formira rupa. U zavisnosti od toga kolika rupa je potrebna, odabraćete određenu debljinu Treba praviti razliku i između burgija za metal, drvo i beton. Tako se burgija bira u odnosu na to za koji materijal je potrebna.
Set ključva – korisni za jednostavne popravke Postoje različite vrste ključeva koji se koriste za zavrtanje i odvrtanje matica, a svaki majstor vrlo dobro zna za šta koji služi. Ono što je vama važno jeste da nabavite set ključeva, a vrlo brzo ćete ovladati i znanjem kada se koji koristi i to tako što će vam praksa dati odgovor na to pitanje.
Ono što je važno da znate jeste da se pravi razlika između viljuškastih i okastih ključeva, a postoje i oni viljuškasto-okasti. Takođe, možete kupiti i podesivi ključ, koji se prilagođava maticama različitih veličina. Osim toga postoi i univerzalni ključ, koji služi kako bi zamenio sve one koje smo do sada naveli.
Klešta – praktični alat kojim se lako ovladava Klešta su veoma praktičan komad alata, i gotovo da nema domaćinstva kome ne zatreba upravo ovo pomagalo. Bilo da želite da savijete žicu koja štrči, da pilagodite određeni materijal onako kako vama odgovara, klešta vam mogu biti vrlo korisna. 
Među kleštima se takođe pravi razlika, tako postoje papagaj klešta, ili popularne papagajke kako ih mnogi zovu, zatim špic klešta, kao i kombinovana. Takođe, postoje i ona koja imaju specifičnu namenu, primera radi, možete pronaći klešta za kablove.

Šrafciger – odvijači koji će vam često poslužiti Šrafcigeri, odnosno odvijači služe za odvijanje i zavijanje šrafova u različite podloge. Odvijači se razlikuju prema veličinama, kako bi se prilagodili šrafovima koje treba da odviju odnosno zaviju.
Svako domaćinstvo bi trebalo da ima bar jedan odvijač prosečne veličine, a nije zgoreg i imati onaj prilagođen za najmanje šrafove, jer se s njim mogu pričvrstiti sitni kvarovi na određenim uređajima, koji mogu biti česti.
Baštenski alat – za sve one koji imaju dvorište Ukoliko imate dvorište i sami znate da ono zahteva znatno više rada, pa je samim tim potrebno i imati alat koji će vam u tome pomoći. Na listi se nalaze kosilica, grabulje za lišće, krampe kojima se okopava zemlja u cvećnjaku i slično. Na ovu listu možete dodati i alat koji smo već pomenuli, a koji je podjednako koristan i u dvorištu.
Osim toga u dvorištu vam znatno mogu pomoći i kolica, kao i testera, najbolje je da kupite onu eletričnu, s obzirom da je ona znatno preciznija i ubrzava posao. Ipak, budite ekološki osvešećni i nemojte seći sva drva u svom dvorištu.
Ukoliko negujete travnjak, izuzetno koristan vam može biti i trimer za travu. U pitanju je još jedan eletričan alat koji znatno pomaže u oblikovanju i nezi vašeg dvorišta.
Nadamo se da su vam ovi saveti služiti da opremite svoj dom kvalitetnim i višenamenskim alatom, koji će vam olakšati život, i pomoći vam da uz malo angažmana rešite svaku manju popravku.

Nastavak na NisCafe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.