Izvor: Medijski istraživački centar, 15.Dec.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinika za vaskularnu hirurgiju bez osnovnih materijala

Klinika za vaskularnu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu nema neophodne materijale za operacije zbog čega se pacijenti upućuju u Beograd.
'Nedostaju nam materijali za urgentne operacije. Nemamo veštačke krvne sudove ni za najhitnije  slučajeve. Pacijente šaljemo za Beograd što višestruko uvećava sve troškove', rekao je profesor dr Milan Jovanović sa niške Klinike za vaskularnu hirurgiju.
On je kazao da ne mogu da se obavljaju ni rutinske operacije zbog nedostatka >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << veštačkih krvnih sudova i katetera zbog čega su pacijenti ugroženi.
'U isto vreme na kardio hirurgiji ne postoji problem sa neophodnim materijalima pa ispada da su naši pacijenti diskriminisani', rekao je Jovanović.
Vršilac dužnosti direktora  KC Niš Borislav Kamenov potvrdio je da postoji problem na Klinici za vaskularnu hirurgiju sa materijalima za operacije ali da se nabavka obavlja preko republičkog zdravstvenog fonda.
'Taj materijal se nabavlja preko republičkog tendera , mi ne smemo da nabavljamo mimo tog tendera jer bi automatski prekršili zakon', rekao je Kamenov.
On je kazao da su republičkom fondu uputili zahtev za nabavku materijala i da sve čine kako bi rešili problem na niškoj Klinici za vaskularnu hirurgiju.
Kamenov je rekao da se slični problemi javljaju i na drugim klinikama KC i potvrdio da niška Kardiohirurgija nema takvih problema.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.