Kinezis 2. najuspešniji džudo klub u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezis 2. najuspešniji džudo klub u Srbiji

Na Državnom prvenstvu u džudou, održanom u Vršcu, niški klub Kinezis osvojio je 7 medalja. Uz obaranje klupskog rekorda, osvojili su i titulu državnog vicešampiona u ekipnoj konkurenciji, a Miroljub Ivezić ponovo je postao šampion.

Prošle godine, Ivezić je poneo titulu najboljeg u državi u kategoriji do 90 kg, a ove se takmičio u konkurenciji do 100 kg, ali je i tu ponovio isti uspeh. On je na tom putu savladao 4 protivnika, a najteže mu je bilo u polufinalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kada je pobedio takmičara Crvene zvezde Miloša Mandića.

Nakon nastupa na Evropskom šampionatu, Filip Mosić je nastupio i na prvenstvu Srbije, gde je osvojio 3. mesto. Niški tim bio je najuspešniji u kategoriji do 60 kg, gde je Filip Nurkić, nakon što se vratio na teren posle povrede, uspeo da osvoji srebro, dok je bronza otišla Đorđu Stanojeviću.

Ispred Nišlija, po ukupnom učinku je bila samo Crvena zvezda, a predsednik Kinezisa Mateja Cvetković naglasio je da je posebno značajno što su se na ovom takmičenju pokazali i mlađi takmičari.

Naporno smo radili još od prošlog Prvenstva države i jedna nova generacija u klubu je definitivno sazrela. Ovih 7 medalja jesmo očekivali, možda smo mogli čak i bolje u nekim segmentima, ali najbitnije da smo postavili novi klupski rekord po broju seniorskih medalja i definitivno opravdali ovaj rad koji postoji u klubu - rekao je Cvetković.

Uspešne su bile i seniorke Kinezisa, pa je tako Dijana Stanković osvojila srebro, u konkurenciji do 78 kg, izgubivši u finalu od takmičarke iz Novog Sada. Bronzane medalje su osvojile Sara Božić i Anđelija Dejanović, u kategoriji ispod 48 kg, odnosno do 57kg.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.