Kamen za govornicom niške Skupštine

Izvor: JužneVesti.com, 26.Dec.2023, 15:55

Kamen za govornicom niške Skupštine

“42,25%. To je rezultat, to je odgovor, to su argumenti, to gledajte i čitajte” - poručio je sa skupštinske govornice gradski večnik i naprednjak Nenad Stanković, dok je u rukama držao kamen sličan onome koji je nakon protesta ispred beogradske Skupštine pokazao načelnik Uprave policije MUP-a Ivica Ivković.

Ni poslednja sednica Skupštine Niša, na kojoj se, između ostalog, odlučivalo o rebalansu budžeta za 2023, javnim preduzećima i ustanovama, nije protekla bez >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rasprave, provokacija, razmene uvreda.

Većnik Nenad Stanković u salu je uneo kamen, kako bi opoziciji pokazao “šta su oni” i “šta je njihova demokratija”.

Šta su vaši argumenti? Molim kolegu da mi samo doda (kolega mu dodaje kesu za piće, on iz nje izvlači kamen i podiže ga, prim.aut). Evo, to su vaši argumenti. To. To su vaši argumenti, time se vi bavite. Argumenti vaši, eto, to je. To je vaša demokratija, to ste vi, ovo. Razbijate prozore i vrata. Eto, to ste vi - rekao je Stanković.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović ustao je iz odborničke klupe negodujući, a pokušavši da smiri situaciju, predsednik Skupštine Niša Boban Džunić rekao je da “to nije ta opozicija, već neka druga”.

Ja bih ga sprečio da je krenuo ka Vama, verujte mi, gospodine Jovanoviću. Što se mene tiče, ubeđen sam da to nije radio ovaj deo opozicije, to je radila neka druga opozicija - istakao je Džunić.

Prethodno, Jovanović se žalio da opozicija u Parlamentu trpi nasilje od pojedinaca.

Mi smo iskrena opozicija, hapšena, proganjana. Jedini naš predstavnik je u Izbornoj komisiji prekjuče glasao da se ponove ibzori na svim nivoima u našem gradu, jedino naš Mladen Đurić - kaže Jovanović.

Dragoslav Ćirković, takođe iz koalicije “Niš, moj grad”, osudio je nasilje sa koje god strane dolazila.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.