Jovanović: Perišić se nije plašio, smejao se

Izvor: JužneVesti.com, 15.Mar.2016, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Perišić se nije plašio, smejao se

Branislav Jovanović, jedan od ključnih svedoka tužilaštva u suđenju niškom piscu Zoranu Ćiriću za pretnje Zoranu Perišiću, izjavio pred sudom da gradonačelnik nije bio uplašen, već da se smejao tim porukama.

Sudija Osnovnog suda Ana Vukojčić je odbila predlog Ćirićevog advokata da se saslušaju još dvojica svedoka koji su prisustvovali navodnom incidentu u kome su gradonačelnika Perišića zadržavali kako se ne bi potukao sa Ćirićem, nakon što je od njega >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << primio SMS poruke.

Upravo to, smatra Ćirićeva odbrana, pokazuje da Perišić nije bio uplašen za svoju sigurnost, što je neophodno za postojanje krivičnog dela koje se Ćiriću stavlja na teret, već da je nasuprot tome bio "agresivan i nasilan".

I svedok odbrane Branislav Jovanović, bivši gradski i funkcioner URS-a, rekao je da je nakon ovih SMS poruka imao sastanak sa Perišićem na kojem on "nije pokazivao nikakvu zabrinutost, strah ili ugroženost", već se zbog njih "smejao", prenosi "Danas".

U suočavanju sa njim Perišić je rekao da se ne seća tog sastanka, ali da se sigurno ne bi smejao zbog "pretnji smrću koje je Ćirić uputio njemu i njegovoj deci".

Nastavak suđenja je zakazan za 20. april.

Podsetimo, Zoran Ćirić je optužen da je decembra 2013. godine nekolicini niških političara poslao SMS poruke u kojima je od njih tražio da prenesu gradonačelniku Zoranu Perišiću “da će ga ubiti”, da će “uskoro biti živ raskomadan”, kao i da “će mu zatrti seme”.

Ni zahtev advokata odbrane da se suđenja ubuduće snimaju video i tonski nije prihvaćen, uz obrazloženje da za to ne postoje tehnički uslovi.

Ćirićevi advokati su insistirali na tome zbog "preteće poruke" koju je na prošlom suđenju Perišić uputio advokatu Bošku Ristiću.

Gradonačelnik je tada poručio Ristiću da "treba da ga bude sramota" i da će se "videti kasnije", a na njegovo pitanje "da li je to pretnja" odgovorio: "Volim te".

Kako piše "Danas", sudija Vukojčić tada nije napravila belešku o tome jer ovakav dijalog, koji se odvijao na samom kraju pretresa, "nije čula". Ipak, juče je odlučila da ubuduće na vratima sudnice dežura službenik sudskog obezbeđenja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.