Još nema rešenja za meštane Delnice kraj Niša

Izvor: JužneVesti.com, 22.Dec.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nema rešenja za meštane Delnice kraj Niša

Iako su nadležni u niškom Vodovodu, Direkciji za izgradnju i Opštini Crveni Krst tražili 10 dana za dogovor i nalaženje rešenja za vodosnabdevanje meštana Delnice kraj Niša, ništa se nije rešilo, a u Opštini kažu “da se radi na tome”.

Predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović kaže da je zbog hitnosti situacije njihova ideja bila da se pronađe privremeno rešenje sa pomoćnim rezervoarom - bunarom za vodu, ali kaže da je JKP “Naisus” protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << toga i da se sada radi na trajnom rešenju.

Oni ne prihvataju to "privremeno", tako da sada mora i Grad da se umeša, jer po pričama “Naisusa” to trajno rešenje neće biti brzo, a nama za naše sugrađane treba što hitnije rešenje kako bi imali redovno vodosnabdevanje - kaže Milutinović.

Meštani se slažu po pitanju hitnosti, ali su im sve oči uprte u Opštinu i od nje očekuju najviše. Tvrde da bi trebalo ubrzati čitavu proceduru.

Očekujem da se nešto konkretno po tom pitanju već radi, jer što pre krenemo, pre ćemo i završiti. Nadamo se da će Opština ispuniti ono što joj je zadatak, a to je da brine o svojim meštanima - kažu Delničani.

Insistiramo na privremenom rešenju, jer je brže i nadam se da ćemo se usaglasiti sa “Naisusom” - rekao je Milutinović.

Podsetimo, meštani naselja Delnica kraj Niša godinama muku muče sa vodom, a, kako kažu, od dolaska “Niš-ekspresa” na Čamurlijski put, česme su često suve.

Na zajedničkom sastanku koji je održan pre skoro mesec dana predstavnici Vodovoda su rekli da postoje plan, kao i tehnička dokumentacija i da sada treba da se krene sa projektom izgradnje vodovodne mreže za ovo naselje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.