Još jedan uspešan Nauk nije bauk

Izvor: RadioCity.rs, 08.Apr.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan uspešan Nauk nije bauk

Festival Nauk nije bauk je 8. put uspešno organizovala gimnazija Svetozar Marković, 1. i 2. aprila. Ove godine na preko 80 štandova postavke je izložilo oko 1200 učesnika. Bilo je mnogo noviteta, interaktivnih radionica, predavanja, ali i veoma veliko interesovanje posetilaca.
„Uspeli smo da mobilišemo pažnju sugrađana i prijatelja festivala. Mi gledamo da idemo u korak s vremenom i da odgovaramo na potrebe i zahteve naše publike. Naredne godine ćemo u smeru kvaliteta i inovacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << morati da pravimo različite iskorake u neke nove oblasti“, rekao je direktor Gimnazije Marjan Mišić za City radio.
Pod sloganom „Uči drugačije!“ okupljeni posetioci mogli su da učestvuju u 10 interaktivnih radionica, slušaju predavanja eminentnih stručnjaka u amfiteatru, ali i da sa naučne bine čuju pomalo motivacione govore zvezda festivala, kao i da odgledaju par predstava koje ilustruju svet nauke. Sve ovo ostavilo je veoma jak utisak na posetioce, različitih interesovanja.

„Najviše mi se dopao departman za hemiju i eksperimenti na njemu kao i štand sa životinjama i zmijama, koju sam držala oko vrata i dobar je osećaj“, kaže jedna učenica.

„Veoma sam bio iznenađen jer su na Nauku bili moji najveći idoli sa Minecraft-a. Oduševljen sam i to je najbolja stvar koja mi se u životu dogodila“, priča mališan.
Svemu ovome vredi dodati i da su posetioci sa sobom poneli oko 1000 fotografija koje su napravili na Instagram mašini.
Prenos sa festivala putem interneta pratilo je nekoliko hiljada jedinstvenih korisnika.
Posle ovog dvodnevnog događaja i organizatori i brojni učesnici imaju samo reči hvale i zajednički stav da grad Niš zaslužuje da ima jedna ovakav brend koji na jednom mestu okuplja i ujedinjuje obrazovanje, kulturu i nauku.
Više detalja o festivalu možete pronaći na sajtu Festivala.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.