Još jedan ruski avion dopremio pomoć za ugrožene (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Maj.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan ruski avion dopremio pomoć za ugrožene (VIDEO)

Rano jutros u Niš je stigao jos jedan avion iz Ruske Federacije sa humanitarnom pomoći i tehničkom opremom za najugroženije teritorije. Dopremljeni su hrana, generatori, pumpe, hrana za bebe, ćebad – ukratko sve ono što su srpske vlasti trazile, rekao je novinarima na niskom aerodromu zamenik direktora Rusko srpskog humanitarnog centra Nikolaj Vukorovič Sukora.
Osim ove pomoci, u ugrožena područja iz Nisa odlazi 140 tona garderobe, hrane, ćebadi i drugih potrepština koje su tokom jučerašnjeg dana Nišlije donirale, istakao je gradonacelnik Nisa Zoran Perisic.
Humanitarna pomoć iz Rusije biće smeštena u carinsko skladište u Nišu, a odatle će biti distribuirana tamo gde je najpotrebnija, potvrdio je gradonačelnik Nisa prof.dr Zoran Perisic.
Perišić podseća da je juče, za samo jedan dan, u Nišu prikupljeno 140 tona humanitarne pomoći za poplavama pogođena područja.
Ruski partneri pohvalili su niške vlasti za brz, kvalitetan i ekspeditivan rad pa sva pomoc odmah stize tamo gde je najneophodnija. Gradonacelnik pritom istice da predstavnici ruskih humanitaraca u Nisu dobijaju sve što im je neophodno.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Iz Niša 31 tona hrane za ugrožena područja

Izvor: NTV.rs, 18.Maj.2014

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić izjavio je za NTV posle večerašnje sednice kriznog štaba da je do sada u Nišu prikupljena 31 tona hrane za ugrožena područja.. Kako kaže, veoma je zadovoljan odzivom građana i načinom na koji protiče celokupna akcija.. Pomoć je usmerena ka Paraćinu,...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.