Još dve “škode” za niški Institut za javno zdravlje

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dve “škode” za niški Institut za javno zdravlje

Nakon što su prošle godine kupili jedan luksuzni i još dva automobila, niški Institut za javno zdravlje opet je uvećao vozni park sa još dve “škode fabie”, koje su plaćene oko 19.500 evra. Kola su im potrebna, navode u Institutu, za prikupljanje laboratorijskih uzoraka na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga.

Nakon luksuzne “škode superb”, koju je Instintut kupio da bi prevozio uzorke do Torlaka, u vozni park ove zdravstvene ustanove stigla su još dva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vozila istog proizvođača. Na tenderu je, prema tenderskoj dokumentaciji, kao jedini ponuđač ponovo pobedio Auto Čačak.

U Institutu za javno zdravlje ističu da su kola namenjena Centru za higijenu i humanu ekologiju. Koristiće ih, kažu, za prikupljanje uzoraka vode, hrane, otpadne vode, briseva, a objašnjavaju da su im bila neophodna zbog zastarelosti voznog parka.

Uzorkivači svakodnevno obavljaju terenski posao na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga, a često i na široj teritoriji… Zbog svakodnevnog boravka na terenu zdravstvenih radnika i saradnika koji obavljaju delatnost socijalne medicine, promocije zdravlja, epidemiologije, mikrobiologije, higijene, zaštite životne i radne sredine… neophodno je i dalje obnavljati vozni park - navode u Institutu.

Iako su Nišlije još jednom platile Auto Čačku, ovog puta više od 2,3 miliona dinara, u Institutu tvrde da su na tender mogle da se jave i druge firme.

Međutim, one su izostale.

Podsetimo, niški Institut za javno zdravlje je krajem 2017. umesto prozora i grejanja koje je, prema rečima direktora tada trebalo urediti, na nameštenom tenderu kupio novu "škodu superb" za 30.000 evra. Ona im je bila neophodna, rekao je tada direktor Miodrag Stojanović jer je to vozilo "bezbedno, pa je dobro za prevoz uzoraka u Torlak na analizu".

Pored nje, istovremeno su kupljene i dve "škode fabia".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.