Jedan dan u zatvoru budžet košta čak 20 evra (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Maj.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan dan u zatvoru budžet košta čak 20 evra (VIDEO)

Reformisano pravosuđe, štiteći pojedinca, istovremeno štiti prava svih nas. Ovo je bila ideja vodilja u niškom Centru za ljudska prava koji je sprovodio monitoring rada sudova u krivičnim postupcima od 2000. do 2013. godine. Cilj je da se reforma pravosuđa sprovede valjano i da se pravovremeno isprave uočeni nedostaci.
Publikacija “Monitoring rada sudova u krivičnim postupcima“ predstavlja analizu skoro 140 predmeta.

Jedan od nedostataka pravosuđa u Srbiji je veliki broj povratnika, a nikako ne treba zanemariti podatak da jedan dan u zatvoru budžet košta čak 20 evra.
Analizom je obuhvaćen period od 2000.do 2013. godine jer se sada očekuje napredak reformi sudstva, napominju autori publikacije. Projekat u okviru koga je rađena analiza realizovan je u partnerstvu sa Udruženjem tužilaca Srbije, a finansijski su ga podržali Delegacija Evropske unije u Srbiji I vladina Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.