Izložba portreta mlade slikarke Ane Marković

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba portreta mlade slikarke Ane Marković

Od srede 17. februara u 19 sati posetioci Galerije “Art 55” imaće prilike da vide izložbu portreta mlade niške umetnice Ane Marković. Izložba će trajati do 28. februara.

Crteži su, prema rečima Markovićeve, način na koji otkriva svet oko sebe i izražava svoj odnos prema stvarnosti. Kako kaže, kroz portrete želi da upozna ljudsku prirodu i stanje duha, a najčešće, navodi, slika članove svoje porodice.

Posmatrajući njihove, ali zagledavši se i u sopstveni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lik, naučila sam ponešto o sebi kao i o njima. Trudila sam se da pri svakom portretisanju prikažem suštinu, izraz i jednostavnost. Negujem materijale poput ugljena, tuša, akvarela, kolaža i drugih sredstava nanošenih na papir ili karton - kaže ona.

Ana Marković je rođena 1991. godine u Nišu gde je, nakon završene Srednje umetničke škole, upisala slikarstvo na Fakultetu umetnosti. Diplomirala je 2014. godine, a diplomu master studija stekla je 2015. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika Aleksinca, a do sada je imala jednu samostalnu i više kolektivnih izložbi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.