Izložba fotografija  Provokativna lica

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Jun.2020, 19:29

Izložba fotografija Provokativna lica

Niški kulturni centar organizovao je izložbu fotografija „Provokativna lica“ Filipa Cvetkovića, koja će u Galeriji Niškog kulturnog centra biti postavljena do 26. juna 2020. godine.

Filip Cvetković rođen je 1995. godine u Nišu. Osnovnu i srednju školu završio je u svom rodnom kraju.

Diplomirao je 2017. godine na Visokoj školi za tekstil i dizajn u Leskovcu, smer Modni dizajn.

Svoje akademsko obrazovanje stekao je na Visokoj školi akademskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << studija „Dositej“ u Beogradu, smer Opšta ekonomija i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste.

Svoje dalje akademsko obrazovanje započeo je 2018. godine na master studijama na Fakultetu za menadžment Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ Beograd na smeru strategijski menadžment.

Oblast interesovanja: međunarodna saradnja, evropske integracije, kultura i savremeno stvaralaštvo.

Svoje prvo radno iskustvo započeo 2012. godine u Pozorištu lutaka u Nišu i niškom Narodnom pozorištu.

Član je diplomatskog Društva prijatelja Alžira i Društva prijatelja Malezije.

PROVOKATIVNA LICA

Inspiracija, koja nabuja u trenucima stvaranja identiteta maske, ima za zadatak da upotpuni vizuelni izgled aktera u predstavi.

Tradicionalno obeležje svakog aktera jeste maska. Kao takva ima direktno učešće u samim ritualnim obredima, koji imaju za cilj: dozivanje kiše, ozdravljenje određenog člana porodice; plemena svojim ritualnim igrama mole više sile za dobar ulov, za blagoslov celog plemena. Svaka ritualna tačka se izvodi pod maskama i svaka ima određeno značenje, ali jedna je najbitnija ples između Baronga i Range - ples između života i smrti koji je svakodnevno zastupljen i u današnjem životu.

Nije teško napraviti masku za određeni lik. Baš naprotiv. Lako je. Svaka linija, tačka, boja na licu, treba da ima značenje i celokupan rad mora imati priču, priču iza koje se krije poruka koju hoćete lično iskazati svojim radom. Tako sam i ja svoju inspiraciju našao u elementima Afričke, Indonežanske kulture, koja je jako otvorena i jasno kazuje da je borba u životu neprestana.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba "Provokativna lica" u Galeriji NKC-a

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2020, 08:20

Fotografije 25-godišnjeg Nišlije Filipa Cvetkovića izložene su u Galeriji Niškog kulturnog centra, a postavka će biti otvorena do 26. juna, saopštili su iz NKC-a.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.