Izabrani predsednik i sekretar Gradske skupštine

Izvor: RadioCity.rs, 01.Jul.2016, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani predsednik i sekretar Gradske skupštine

Lider Pokreta socijalista Rade Rajković izabran je za predsednika niške Skupštine Grada na konstitutivnoj sednici, održanoj 29. juna. Odluku o njegovom imenovanju donelo je pedesetoro novoizabranih odbornika, dok je devetoro glasalo protiv.
Rajković je izrazio želju da se građani, tokom njegovog mandata, iz dana u dan, osećaju bolje, a najavio je promene za dobrobit Nišlija.
„Za desetak dana se očekuje nova skupština, kasni se samo iz razloga jer se pravi dobar, jak tim, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << koji može da se nosi sa problemima u gradu. Tada će biti imenovana sva tela koja su po zakonu i po statutu Grada Niša, počevši od gradonačelnika, zamenika, gradskog veća i određenih odbora koji moraju da se formiraju“, kaže za City radio Rajković, novoizbrani predsednik Skupštine grada, koji je poslednjih godina direktor Studentskog centra u Nišu.

Na konstitutivnoj sednici je za sekretara Skupštine izabrana Ružica Đorđević iz SNS, dosadašnja Zaštitnica prava pacijenata. Novoimenovani odbornici su položili zakletve i njima su počeli četvorogodišnji mandati.

Inače, zaključno sa 29. junom prestao je mandat članovima Gradskog veća, koji će do izbora novog Veća vršiti poslove koje su do sada obavljali.

Podsetimo, prvobitno je konstitutivna sednica Skupštine bila zakazana za 6. jun, ali nije bila održana zbog nedostatka kvoruma. Tada se u skupštinskoj sali nisu pojavili odbornici SNS i SPS.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.