Italijanski muzičari u Nišu izvode dela Vivaldija, Pjacole...

Izvor: JužneVesti.com, 15.Mar.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski muzičari u Nišu izvode dela Vivaldija, Pjacole...

U sredu 16. marta od 20 sati u niškoj Galeriji “Sinagoga”, italijanski harmonikaš Mario Stefano Pjetrodarči i gitarista Luka Lucini održaće koncert u pratnji gudačkog kvinteta “Constantinus”.

Na repertoaru će se naći tri teme iz Morekoneove filmske muzike kompozitora Fabija Konokjele, kao i kompozicije Antonija Vivaldija, Astora Pjacole, Hoakina Rodriga i Roberta di Marina.

Mario Stefano Pjetrodarči; foto: artf.ni.ac.rs

Mario >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stefano Pjetrodarči
rođen je 1980. godine. Harmoniku je počeo da uči sa devet godina, a kasnije je počeo da svira na bandeonu - manjoj harmonici kod koje se dugmad nalazi sa strane. Diplomirao je na muzičkoj akademiji u Rimu 2007. godine. Nastupao je na brojnim festivalima širom sveta, a više puta je svirao sa Andreom Bočelijem.

Luka Lucini rođen je 1971. godine, a klasičnu gitaru je počeo da izučava sa 8 godina. Usavršavao se kod brojnih majstora gitare i pobeđivao na mnogim takmičenjima. Nastupa i kao solista i u kamernim muzičkim ansamblima na festivalima i koncertima širom Evrope i sveta, a kao solista je svirao i sa Beloruskim državnim kamernim orkestrom.

Galerija “Sinagoga” se nalazi u Davidovoj 2, a ulaz je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.