Iložba fotografija sa Hilandara

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Nov.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iložba fotografija sa Hilandara

Niški kulturni centar priređuje u utorak, 27. novembra sa početkom u 19 sati, izložbu fotografija manastira Hilandara.

Reč autora:

„Tokom boravka na Svetoj Gori Rastko Nemanjić, u monaštvu nazvan Sava, probudio je ideju kod svog oca Stefana da Srbi treba da imaju svoj manastir. Dozvolu za obnovu dobili su od vizantijskog cara Aleksija III Anđela. Obnovili su ga 1198. godine. Hilandar je postao carski manastir što je bila posebna povlastica i čast. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<

Ovom izložbom fotografija sa Hilandara želimo da ljudima koji nisu imali prilike da posete manastir Hilandar, omogućimo da ga malo bolje upoznaju preko naših objektiva. Možda će nekog i podstaći da poseti ovaj srpski vremeplov i najveću riznicu srpske srednjevekovne kulture i božji cvet našeg pravoslavlja.”

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.