Igra, pesma, drugarstvo,  Radost Evrope  u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Okt.2022, 19:53

Igra, pesma, drugarstvo, Radost Evrope u Nišu

Igra, pesma, drugarstvo, razumevanje drugog i drugačijeg, stvaralaštvo, sinonimi su za manifestaciju „Radost Evrope“ u okviru koje su u Nišu gostovala deca iz mnogih evropskih zemalja, rekla je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović na prijemu za ovogodišnje učesnike najznačajnije dečje manifestacije osnovane 1969. godine.

 Niš je prestonica igre u Srbiji i dečjeg stvaralaštva koje neguje tradicije svog naroda i dostojno reprezentuje svoju zemlju, navela >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je ona i zahvalila na poseti, kao i organizatoru te manifestacije Centru tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Karadžić“ iz Niša.

Čast je za naš grad što može da bude domaćin toj lepoti različitosti, kazala je Davidović.

Prijem, kome je prisustvovala gradska većnica Adriana Anastasov, otvorila su  spletom igara deca iz Haskova (Bugarska), a organizator je Gradu Nišu uručio Zlatnu plaketu za doprinos u oragnizaciji manifestacije.

Priznanja za doprinos u organizaciji manifestacije u Nišu uručena su bugarskom generalnom konzulu Dimitru Canevu, Gradskoj opštini Palilula i javno-komunalnim preduzećima i ustanovama iz Niša.

U Niškom kulturnom centru učesnici će na koncertu „Susret prijateljstva – Radost Evrope“ kroz pesmu i igru prikazati svoja kulturno-umetnička dostignuća.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Niš prestonica dece i igre

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2022

NIŠ..U okviru 15. manifestacije „Susreti prijateljstva- Radost Evrope“ u Nišu je u sali Niškog kulturnog centru održan koncert „Zamislite deco“ u znaku obeležavanja 100 godina od rođenja Duška Radovića. Organizator koncerta „Zamislite deco“ je Centar tradicionalne kulture i duhovnosti...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.