Humanitarni centar iz Niša poslao pomoć izbeglicama

Izvor: JužneVesti.com, 24.Avg.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni centar iz Niša poslao pomoć izbeglicama

Preko 2.000 ćebadi za izbeglice sa Bliskog istoka i iz severne Afrike je poslato u Preševo iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra. Pomoć poslata i u Kanjižu.

Ćebad je poslednje, kažu u Humanitarnom centru, što je poslato kao pomoć, a nakon zahteva Ministarstva za socijalna pitanja Republike Srbije.

Broj izbeglica koje su u tranzitu kroz Srbiju je naglo porastao i prema podacima Humanitarnog centra, samo u danima avgusta ih je bilo 23.000.

Zbog takvog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << priliva formirana su dva prihvatna centra u Preševu i jedan u Kanjiži, a pomoć iz Niša je stigla svuda.

Srpsko-ruski humanitarni centar uputio je privremenim centrima za prihvat izbeglica u Preševu i Kanjiži 29 šatora M-30, 10 šatora M-10, 30 peći za grejanje, 2 dizel agregata kao i kreveti na rasklapanje, komplete nameštaja na rasklapanje i metalno posuđe - kažu u Centru.

Podsetimo, izbeglička kriza na jugu Srbije ne jenjava i broj izbeglica koje prelaze makedonsko-srpsku granicu uvećava se iz časa u čas.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.