Grujičić: Eliminisanje liste čekanja u Nišu vrlo diskutabilno

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2023, 11:39

Grujičić: Eliminisanje liste čekanja u Nišu vrlo diskutabilno

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je da je eliminisanje liste čekanja na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu diskutabilna jer su lekari, kako kaže, uradili šezdesetak operacija dok su njihove kolege za to vreme uradile mnogo više.

Lekari niške Kardiohirurgije radili su 12 uzastopnih vikenda bez novčane naknade i tako eliminisali liste čekanja za kardiovaskularne operacije. Dok ih mnogi smatraju herojima, a neki traže i da se odlikuju ordenjem, ministarka Grujićić >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je u intervjuu za Blic izjavila da je ono što su uradili diskutabilno.

Kada su u pitanju lekari u Nišu, ja moram samo kratko da kažem. Od nekih ozbiljnih kardiohirurških operacija uradili su 60-tak. Za to vreme, Dedinje je uradilo 702, radnim danom, za to vreme kardiohirurgija Kliničkog centra Srbije uradila je oko 400 operacija, za to vreme Institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici je uradio preko 300 operacija. Tako da je to sklanjanje sa liste čekanja vrlo diskutabilno. Nemam ništa protiv kolega u Nišu, pozdravljam njihov entuzijazam, ali priznaćete da su ove cifre mnogo veće - rekla je ministarka.

Podsetimo, lekari niške Kardiohirurgije su u debati Južnih vesti istakli da su dobili najveću nagradu kada su eliminisali liste čekanja, a priznanje koje traže je da od države konačno dobiju opremu za rad, pre svega EKK mašinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.