Grafike dva autora izložene u Galeriji NKC-a

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafike dva autora izložene u Galeriji NKC-a

U Galeriji Niškog kulturnog centra večeras u 19 sati biće otvorena zajednička izložba grafika Matije Rajkovića i Ivana Ranđelovića.

Kako navode organizatori izložbe, radovi Matije Rajkovića nastali su kombinovanom tehnikom i nisu samo plod viđenog već i plastičnog osećanja.

Ivan Ranđelović istražuje ljude i prostor u kome vremenom akumuliraju, a potom i koegzistiraju događaji, susreti i emocije - kažu organizatori.

Matija Rajković je rođen >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 1980. godine u Beogradu. Diplomirao i završio postdiplomske studije na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Do sada je izlagao 28 puta samostalno i 115 puta grupno. Predaje na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače u Kruševcu. Živi i stvara na relaciji Kruševac - Beograd.

Ivan Ranđelović je rođen 1980. godine u Leskovcu. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu diplomirao na smeru likovna grafika. Izlagao je do sada dva puta samostalno i oko 60 puta grupno. Predaje u Školi za tekstil i dizajn u Leskovcu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Grafike Matije Rajkovića i Ivana Ranđelovića

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Okt.2018

Izložba grafika Matije Rajkovića i Ivana Ranđelovića otvara se u utorak 2.oktobra 2018. godine, u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom u 19 časova...Radovi Matije Rajkovića, nastali kombinovanom tehnikom, nisu samo plod viđenog već i plastičnog osećanja.Trud da se posmatrani objekat...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.