Gradonačelnik Niša zabranio mobilne telefone na sastancima

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Feb.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Niša zabranio mobilne telefone na sastancima

Gradonačelnik Zoran Perišić, zabranio je unošenje i korišćenje mobilnih telefona u salu za sastanke nakon što se prošle jeseni, u javnosti pojavio snimak o navodnom nameštanju tendera.

Tajna snimanja nisu razlog za donošenje odluke o zabrani, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić

Saradnicima koji svakodnevno prisustvuju sednicama Gradskog veća odluka je delovala čudno i nepotrebno, ali nisu bili raspoloženi da pričaju o tome, iako skoro mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << dana moraju da isključuju telefone.

Gradonačelnik Perišić je za "Blic" izjavio, da tajna snimanja, o kojima se govorilo u javnosti i bilo kakva druga snimanja nisu razlog ovakve odluke već da „telefoni ometaju radnu atmosferu” i da je to jedini razlog zahteva za zabranu unošenja mobilnih  telefona.

Tokom sastanaka kolegijuma i sednica Gradskog veća, kojima prisustvuju i novinari, primetili smo da se telefoni koriste za pisanje poruka, što ometa radnu atmosferu. Pojedincima je bitno da odgovore na poruku, umesto da se koncentrišu.To je jedini razlog što su telefoni zabranjeni tokom sastanaka, izjavio je Perišić.

Krajem septembra pojavio snimak o nameštanju tendera, koji je procurio u javnost i izazvao skandal, pa se posumnjalo da je to razlog.

Kolegijumi su se ranije snimali, sada ne, dok se Gradsko veće snima. Nikada nisam tražio da se bilo šta briše, niti sam zabrinut da li me neko tajno snima ili ne. Ne postoji podela ko sme da dođe sa uključenim telefonom, a ko ne, pravila važe za sve: kada se održavaju sastanci, telefoni su isključeni, rekao je Perišić.

Ceo članak na Blic onlajn

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

NI: Perišić zabranio mobilne

Izvor: OkRadio.rs, 23.Feb.2015

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić zabranio je unošenje mobilnih telefona u salu za sastanke nakon što se prošle jeseni pojavio snimak o navodnom nameštanju tendera Saradnicima koji svakodnevno prisustvuju sednicama Gradskog veća odluka je delovala čudno i nepotrebno, ali nisu bili raspoloženi...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.