Gradonačelnica Niša odala počast patrijarhu Irineju

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Nov.2020, 22:27

Gradonačelnica Niša odala počast patrijarhu Irineju

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, prisustvovala je danas sahrani Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja i odala počast blaženompočivšem u ime svih Nišlija i u svoje lično ime.

Po protokolu, u hramu Svetog Save, gradonačelnica Dragana Sotirovski, bila tik u beogradske gradske vlasti.

"Građani Niša sa velikom tugom primili su vest o upokojenju patrijarha Irineja koji je na tronu Srpske pravoslavne crkve bio prethodnih 10 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Do izbora za patrijarha bio je na čelu Eparhije niške punih 35 godina. Sa njim započinje uspon Eparhije niške, jedne od najvećih u okviru Srpske pravoslavne crkve.

Na Liturgiji i na opelu, pojala učestvovala je i Niška crkvena pevačka družina ''Branko'', osnovana pre 135 godina pri Eparhiji niškoj", izjavila je pored ostalog Sotirovski.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.