Građani i odgovorni iz Grada o budžetu licem u lice

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Dec.2021, 21:20

Građani i odgovorni iz Grada o budžetu licem u lice

Rasprava o Nacrtu odluke o budžeti Grada Niša za 2022. godinu u kojoj su učestvovali svi zainteresovani građani i predstavnici organizacija i udruženja održana je u Gradskoj kući čije su predloge, sugestije i primedbe saslušali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i kompletan tim onih koji se nalaze na najodgovornijim gradskim dužnostima.

Učesnici u raspravi istakli su da je ovakvom organizacijom javne rasprave učinjen pomak u upoznavanju i učešću građanstva >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sa najvažnijim dokumentom Grada Niša.

Gradonačelnica Niša i njen tim pažljivo su saslušali sve predloge, sugestije i primedbe građana koje će razmotriti, a odgovarali su i na pitanja učesnika u raspravi.

Građanima su predstavljeni planirani kapitalni projekti među kojima je akva park u Niškoj Banji, najveća gradska investicija u 2022. godini.

Budžet za iduću godinu projektovan je na 11,8 milijardi dinara. U idućoj godini očekuju se veći prihodi od poreza na zarade i poreza na imovinu.

Do kraja ove godine očekuje se realizacija budžeta u iznosu od 10,4 milijarde dinara. Grad je prihodovao 1,2 milijarde dinara više u ovoj godini u odnosu na 2020. godinu.

Javna rasprava o budžetu biće nastavljena večeras u 20.30 sati u televizijskoj emisiji na RTV Belami uz mogućnost direktnog uključenja građana i drugih subjekata.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Niš: Građani nisu znali gde da dođu da daju predloge o budžetu i GUP-u

Izvor: Danas, 08.Dec.2021, 18:04

Građani koji su bili zainteresovani za javnu sednicu o izmenama Generalnog urbanističkog plana grada Niša od 2010. do 2025. godine, organizovanu kako bi oni mogli da iznesu primedbe i predloge, danas u podne vraćeni su sa ulaza u Oficirski dom, gde je sednica bila najavljena, i „poslati“ u Zavod...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.