Grad Niš najavio da će pokretne stepenice uskoro postati stvarno pokretne

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2022, 09:36

Grad Niš najavio da će pokretne stepenice uskoro postati stvarno pokretne

Na ulazu u podzemni prolaz u centru Niša konačno su postavljene nove nadstrešnice, a koje su, prema rečima nadležnih, bile glavni problem što pokretne stepenice još nisu u funkciji i posle više od godinu i po dana od svečanog probnog puštanja u rad. Iz Kabineta gradonačelnice najavljuju da će one proraditi kada izvođač povuče opremu i ljude sa terena.

Novi pleksiglas je najpre postavljen na ulazima u podzemni na strani kod spomenika na Trgu kralja Milana, a sada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su nove nadstrešnice vidljive i preko puta. I dalje ne rade pokretne stepenice; foto: T. Tasić

To mesto je odjeknulo u javnosti kada su nadležni pre godinu i sedam meseci najavili probno puštanje pokretnih stepenica u rad, a koje su nakon te najave i prestale da se "pokreću".

Iz kabineta gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski su prošle godine naveli da su one spremne za rad, ali se čeka na zamenu nadstrešnica.

Nadstrešnice su zamenjene, ali stepenice i dalje ne rade. Informacije sa terena su da su kraljevačkoj firmi Archidesign-ing plus ostali još završni radovi oko gletovanja i pločica, a iz Kabineta navode da će upravo nakon toga biti pokrenute pokretne stepenice.

Stepenice će biti puštene u rad kada svi radovi na nadstrešnicama budu završeni i kada izvođač povuče opremu i ljude sa terena. S obzirom na to da ste veoma zainteresovani, ne sumnjajte da ćete među prvima biti obavešteni - odgovorili su Južnim vestima iz Kabineta gradonačelnice.

Nove nadstrešnice; foto: T. Tasić Podsetimo, kao na otvaranju neke od fabrika, otprilike toliko je novinara i medijskih ekipa februara prošle godine bilo na jednom od ulaza u podzemni prolaz u Nišu. Tada su stepenice probno puštene u rad, a sve do danas nisu proradile.

Tek na trećem tenderu za radove na zamenu nadstrešnica na niškom Trgu je izabran izvođač radova.

Procenjena vrednost javne nabavke je 3.500.000 dinara bez PDV-a, a kraljevačka firma koja je izabrana na tenderu je ponudila 3.954.240 dinara sa PDV-om.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.