Godišnje Srbiju napusti do 30.000 ljudi

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Nov.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnje Srbiju napusti do 30.000 ljudi

Svako od nas u svom najbližem okruženju ima bar jednu mladu osobu koja razmišlja ili se priprema da napusti zemlju, a u kafiću od pet mladih ljudi koji piju kafu, njih troje razmišlja da ode.

To je naša stvarnost o čemu svedoči i statistički podatak da zemlju godišnje napusti 30.000 ljudi, što je jedan manji grad, kazao je Filip Jovanović, glavni i odgovorni urednik studenstke organizacije Kapital magazina koji je, zajedno sa Markom Jovanovićem, osnivačem i >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << generalnim menadžerom Kapital magazina, Mijom Petrovićem ispred Kancelarije za mlade grada Niša i Mladenom Velojićem, direktorom Media i reform centra Niš i predstavnicima Uprave za omladinu i sport.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

“Medijska kampanja u cilju smanjenja odliva mozgova“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Nov.2015

Istraživanja pokazuju da godišnje našu zemlju napusti do 30 000 ljudi, pa je Srbija trenutno na drugom mestu u svetu kada se radi o ovom problemu. Iz godine u godinu raste broj mladih koji odlaze iz naše zemlje, a čak 63 odsto studenata želi da ode iz zemlje. Rezultati anketa kažu i da bi se...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.